Søren Hempel (1775-1844) kom til verden i Faaborg som søn af en postmester og stadskirurg. Som 21-årig tog han teologisk embedseksamen og blev få år efter ejer af Fyens Stifts Adressekontor og Bogtrykkeri i Odense, der udgav Fyens Stiftstidende.

Hakon Hans Christian Müller (1895-1953)  var født i København som søn af en grosserer. I flere år var han ansat ved Helsingør højere Almenskole, og i 1935 tiltrådte han som lektor ved Odense Katedralskole. Han har skrevet adskillige artikler til tidsskrifter og udgivet flere lokal- og personalhistoriske bøger.

I 1946 fik Hakon Müller udgivet: "Søren Hempels politiske Dagbøger 1835-1840". Bogen indledes med: 

FORORD

Den her foreliggende Udgave af Bogtrykker, Bladudgiver og Redaktør Søren Hempels politiske Dagbøger fra Roskilde Stænder 1835-40, som jeg i en Aarrække har beskæftiget mig med, er paa flere Punkter et Rekonstruktionsforsøg. For de to første Stænderforsamlingers Vedkommende er Hempels meget vanskeligt læselige Optegnelser anbragt mellem hinanden, til Tider uden nogen Tidsangivelse, til andre uden Angivelse af Aarstal. Stændertidenden og Datidens Presse har her vist Vej med Hensyn til Placeringen. Enkelte Steder er udeladt, enten fordi de er af rent privat Karakter uden Interesse for Helheden, eller fordi de er helt eller delvis ulæselige.

For det Tilskud til Trykningen af denne Bog, jeg har modtaget fra Den Grevelige Hjelmstjerne-Rosencroneske Stiftelse, bringer jeg min ærbødige Tak. En hjertelig Tak bringer jeg endvidere Søren Hempels gamle Virksomhed, Fyens Stiftsbogtrykkeri, der ved at paatage sig en ikke ringe Rest af Udgifterne ved Fremstillingen har muliggjort Bogens Fremkomst.

Det omfattende Udvalg af Illustrationsstof, overvejende Gengivelser af Bogtryk udført i Søren Hempels Officin, er medtaget i Bogen for at man kan danne sig et Billede af den Tids typografiske Materiel og Haandværkerens gode Sans for dekorativ Udformning. De smukke Prøver i datidig Affattelse og Udseende er efter min Mening en udmærket Baggrund for Søren Hempels Stil og Udtryksmaade i hans Dagbogsoptegnelser.

De gamle Bogtryksager er udvalgt af en ret stor Samling, som vistnok tør siges at være enestaaende i sin Art, ikke alene paa Grund af sin Alder, men ogsaa fordi det er Eksempler paa Dagliglivets Trykarbejder paa den Tid. De er samlet i en Bog af Søren Hempel og er forblevet i Bogtrykkeriets Eje ned gennem Tiderne. Denne —Trykkeriets Klenodie —gik i Gruset med Komplekset, hvor Fyens Stiftsbogtrykkeri har til Huse, ved Schalburgtagen 26. Maj 1944, men ved et Vidunder blev den reddet ubeskadiget.

For utrættelig Hjælp ved Tydningen af Dagbøgerne takker jeg min Ven, Arkivar, cand. jur. H. B. Seesten.

Endelig takker jeg Kontorchef H. G. Olrik for værdifuld Assistance ved Udarbejdelsen af en Del af Noterne.

      Odense, Februar 1946.

HAKON MÜLLER

Slægtsforskernes Bibliotek har scannet bogen, der er uden ophavsret til en søgbar PDF-fil, der kan downloades her fra siden via dette link.