Peter Nicolai Frost (1780-1845) blev født i Jetsmark i Vendsyssel som søn af en skolelærer. Han blev student som 17-årig, og som 22-årig tog han theologisk embedseksamen med udmærkelse. Han virkede først som lærer og tog som 25-årig filosofisk doktorgrad. Senere blev han kaldet som sognepræst for Vorbasse og Hejnsvig menigheder. En periode var han sognepræst i Ringkøbing og Rindum. Han blev også amtsprovst og sluttede gerningen som stiftsprovst og sognepræst ved Ribe Domkirke. Ved siden af præstegerningen var han en anset lokalhistoriker og fik udgivet et større antal bøger, herunder i 1817: "Beskrivelse over Kjøbstaden Ringkjøbing ved Peter Nicolai Frost : Doctor Philosophiæ, Sognepræst til Ringkiøbing og Rindom, Forligelseskommissair for Ringkiøbing Kiøbstad samt for Ulfborg-Hind og Bølling Herreder under Ringkiøbing Amt". Han indleder bogen med denne "Forerindring":

Da jeg kort efter mit Embeds Tiltrædelse her paa Stedet ønskede at erholde saa fuldstændig Kundskab, som mueligt, om de Embedsbreve og Documenter, der angaae Ringkiøbing Kirke-, Skole- og Fattigvæsen, som alle ligge indenfor min Virkekreds, udbad jeg mig af Stedets værdige Byfoged, Hr. Kammerjunker, Greve Sponneck, Tilladelse til at giennemsee og afbenytte de i Raadstuearchivet opbevarede Documenter. Veiledet heri af Hr. Strandingscommissionair C. Worgod, som ved en anden Leilighed har været sysselsat med at ordne Archivet, og som med omhyggelig Flid har taget Afskrift af de vigtigste ældre Papirer, opnaaede jeg, for en stor Deel, ogsaa mit Ønske i at meddeles en temmelig nøiagtig Underretning om forbemeldte offentlige Anliggenders Tilstand i ældre og nyere Tider. Under dette Arbeide, som krævede Giennemsynet af alle Archivets Papirer, hvoraf mange afgav passende Bidrag til til Byens ældre Historie, opstod først det Forsæt hos mig, som efterhaanden mere og mere modnedes, at udgive nærværende Beskrivelse. Jeg stod i den Tanke: at et saadant Skrift, foruden det, at det kunde afgive et ikke ganske uvigtigt Bidrag til Fædrelandets Statistik, formentlig vilde interesere Byens Indvaanere, og muligen ogsaa, hvis det nød den Lykke, at værdiges deltagende Opmærksomhed, kunde vorde gavnligt for Byen selv. Jeg forhaabede derved tillige at kunne fremlægge, om end et svagt Beviis paa den taknemmelige Hengivenhed, jeg føler mig besielet af for en elsket Menighed, hvor jeg har billig Aarsag til at føle mig saare tilfreds.

I trykte Skrifter, saavidt samme ere mig bekiendte, findes kun meget lidet om Ringkiøbing. Hvad der i nærværende Beskrivelse anføres, støtter sig paa originale Documenter og Antegnelser paa Stedet selv, og har den Fortieneste at udmærke sig ved Paalidelighed. Mere vanskeligt var det iblandt det Meget, som til dette Øiemeed er giennemlæst, at træffe det rette Valg. Det vilde have været let at giøre Skriftet dobbelt saa stort, naar jeg vilde have ledsaget det med flere Bilag. Min Hensigt maatte derfor gaae ud paa at levere det, som formelig kunde have Inyeresse for Byens og Omegnens Beboere; thi for dem er Skritet, som sees af dets hele Indhold, isærdelelhed forfattet. Hvorvidt jeg heri har været heldig, overlader jeg til Kyndigeres Bedømmelse. I den første Afdeling har jeg havt megen Nytte af Hr. Worgods Antegnelser, ligesom i sidste af de Oplysninger, Hr. Greve Sponneck og flere af Byens Indvaanere have havt den Godhed at meddele mig. I physisk Henseende har jeg næsten intet anført, da de Naturproducter, som her findes, ei ere forskjellige fra dem, der findes i nærmeste Omegn; og bedre kunne anføres under en Distrikts Beskrivelse over Hind Herred, som jeg maaskee med Tiden udgiver. At Efterretningerne om Kirke-, Skole- og Fattigvæsenet ere de vidtløftigste, ville man, med Hensyn til min Embedsstilling tilgive.

Peder Storgaard Pedersen (1861-1931) kom til verden i Hedegårds Mark ved Ringkøbing som søn af en husmand. Han blev uddannet lærer og virkede ved flere forskellige skoler især i Vestjylland. Tidligt i livet fattede han interesse for lokalhistorie og fik udgivet en del bøger og artikler. I 1922 satte han sig for at få P. N. Frosts Beskrivelse over Købstaden Ringkjøbing genudgivet. Han indleder bogen med en længere biografi over P. N. Frost.

Jeg har scannet bogen til en søgbar PDF-fil, der kan downloades via dette link.