Måske er der nogle af læserne, der gerne vil vide, hvordan min hjemmeside er opbygget: 

I starten af 2013 fik jeg muligheden for at deltage i et hjemmesidekursus i Danske Slægtsforskre-Odense. Jeg havde arbejdet med min slægtsforskning i godt 2 år, og indtastet alle mine slægtsdata i det gode og næsten gratis program Legacy. I Legacy har man mulighed for med nogle få tryk at få dannet en fil, der kan præsentere slægsforskningen på en hjemmeside. Jeg tjekkede, om www.ronlev.dk var ledigt, og det var det heldigvis, så jeg var meget motiveret for at gå i gang.

På kurset fik vi undervisning i at downloade og installere det gratis hjemmesideprogram Joomla. Min forside og artikelsider er opbygget i Joomla, som kan hentes på www.joomla.org. På www.flojborg.dk er der en rigtig god vejledning i at hente og opbygge Joomla og tilknytte en fil fra Legacy.

Min hjemmside er i dag hostet hos www.webhosting.dk, der er et mindre dansk firma med dansk support. Det er yderst sjældent, jeg har oplevet nedetid på hjemmesiden, og de gange, jeg har haft brug for support, har den været kompetent og meget hurtig. Jeg har valgt en stor pakke for at have god plads til programmer og databaser og sikre en hurtig respons på hjemmesiden.

I 2014 blev jeg opmærksom på det også gratis program webtrees, som kunne bruges til at præsentere dataene fra Legacy på en flottere måde, f. eks. med mulighed for visning af steder på Google Maps™.

Jeg fik god hjælp i facebookgruppen "Brug af webtrees" til at hente og installere programmet fra www.webtrees.net. Umiddelbart var jeg glad for webtrees. Det var nemt fra Legacy at danne en fil og oploade den til webtrees, men der gik ikke lang tid, før jeg valgte at taste direkte i webtrees, så alle dataene blev opdateret straks.

I marts 2021 valgte jeg at konvertere fra webtrees til kiwitrees. De to systemer er meget ens opbygget, men jeg synes bedst om den måde, kiwitrees præsenteres på. Desværre har udvikleren i New Zealand valgt at afvikle programmet. Men indtil videre er der ingen problemer med at bruge kiwitrees, når man først har downloadet programmet. Min kiwitrees ligger på et selvstændigt domæne www.anetavler.dk.

Hvis der er legacybrugere, der har lyst til at prøve kræfter med egen hjemmeside, gentager jeg anbefalingen om at besøge www.flojborg.dk, eller at gå skridtet fuldt ud med webtrees. Her er der et link til en rigtig god vejledning i download og installation af webtrees: melfar.dk/sandbox.