Karen Kirstine Helene Henriksen (1880-1942) kom til verden på Lergravgaard i Øde Førslev sogn på Midtsjælland som datter af en gårdejer. Tidligt i livet fik hun interesse for slægsforskning og fik udgivet flere anerkendte slægtsbøger, bl.a. i 1934: "Henric Envoldsen (1705-1772) : Skovfoged i Rondenom i Terslev Sogn og hans Efterkommere". Hun omtaler sig selv på side 91 og indleder bogen med: 

Henric Envoldsen,

 

hvis Efterkommere jeg her har forsøgt at samle, er rimeligvis kommet som Skovfoged til Giesegaard ca. 1735, hvorfra vides ikke. Første Gang han nævnes i Kirkebogen for Terslev Sogn, er i Aaret 1736, da hans anden Søn, Stax, bliver døbt. Skønt Kirkebogen gaar tilbage til 1690, findes hverken hans Giftermaal eller hans ældste Barns Daab deri.

(I Følge Sællandsfars Landstings Skødebog skiftede Giesegaard Ejer 1736, maaske kan hans Ankomst som Skovfoged afledes derfra, uden at jeg dog derfor har kunnet finde hans Hjemsted.) 

Henric Envoldsen boede i Terslev Sogn i Rondenomshuset eller, som det undertiden benævnes, Rafteshuset, det har sikkert ligget i den lille Skov Unteraad eller Unterød i Udkanten af Terslev Sogn, ca. 3 Km. sydøst for Giesegaard. (I en gammel Skifteprotokol fra 1720 for Lellinge Gods staar om en, som boede „udi Raftes Hegn i et Hus kaldet Rundenom“.)

Slægtsforskernes Bibliotek har scannet bogen til en søgbar PDF-fil, der kan downloades her fra siden via dette link.