Claus Rønlev

Slægtsforskning

Download bog: "MORITZ HARTMANN MDCLVI-MDCXCX" af Louis Bobé, 1933

Moritz Hartmann (1657-1695) var født i Heiligenhafen som søn af en rektor. Han gjorde tjeneste i den hollandske marie, da han i 1682 blev løjtnant i den danske søetat. Senere kom han i veneziansk tjeneste under krigen mod Tyrkiet, hvor han blev belønnet med Markusordenen. Efter flere tjenester i den danske marine blev han udnævnt til guvernør i Tranquebar. 

Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var født i København som søn af en bogbindermester. Han blev student som 19-årig og påbegyndte sprog- og litteraturstudier på Københavns Universitet, men fik ikke eksamen. I stedet drev han historiske studier i Rigsarkivet, og allerede i 1889 fik han optaget sin første artikel i Personalhistorisk Tidsskrift. Fra 1898-1905 var han assistent i Rigsarkivet, derefter sekretær i Dansk Forfatterforening og efterfølgende lærer ved officersskolen. I 31 år var han formand for Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie. Han forsvarede en doktordisputats i 1910 og var fra 1921 og til sin død kongelig ordenshistoriograf. Hans forfatterskab omfatter en usædvanligt stort antalt bøger og artikler af historisk og personalhistorisk art.

I 1933 fik Bobé udgivet sin bog om Moritz Hartmann. Slægtsforskernes Bibliotek har scannet bogen, der er uden ophavsret til en søgbar PDF-fil, der kan downloades her fra siden via dette link.