Claus Rønlev

Slægtsforskning

Download bog: "Apotheker, Assessor pharm. JACOB MØLLER og hans Slægt" af H. J. Møller, 1889

Jacob Møller (1776-1839) kom til verden i Svendborg som søn af en møller. Han blev tidligt forældreløs og kom som 7-årig på Vajsenhuset i København. Som 13-årig var han discipel på Nyborg apotek. Han blev kandidat og indehaver af flere forskellige apoteker i København.

Hans-Jacob Møller (1855-1916) var født på "Gammelgaard" på Als som søn af godsejeren. Som 11-årig var han elev på Sorø Academi og tog 5 år senere præliminæreksamen der. Han blev cand. pharm. som 21 -årig og senere selvstændig apoteker i København.

I 1889 fik han udgivet sin fine slægtsbog om farfarens slægt. Bogen bærer undertitlen: "Med forkortede Stamtavler over Familierne: Albeck, Bagge, Berling, Crone, Hansen (fra Thisted), Heiberg, Heilmann, Mac-Dougall, Münster, Schytz, Skibsted og Storm". 

Titlen indgår i RAO's bogsamling. Jeg har benyttet mig af Det Kongelige Biblioteks DOD-service og fået dem til at scanne bogen. Denne scanning har jeg efterbehandlet til en pæn og søgbar PDF-fil, der er overført til Slægtsforskernes Bibliotek og kan downloades via dette link.