Claus Rønlev

Slægtsforskning

Download bog: "Anetavle over de fire søskende MORTENSEN på Østervold" af I. M. Priskorn, 1987

Bogen indledes med dette forord:

Det begynder unægtelig nu at tynde ud blandt vore bondeaner, og dem, der optræder, er det vanskeligt at finde stof om. Det almene bondemiljø har jeg nu allerede beskrevet i mange facetter i tidligere bind, og jeg synes næsten ikke, jeg kan aftvinge det mere interesse.

Der ligger ganske givet en masse stof i Sokkelund herreds tingbøger, men det må jeg forlægge ved en senere lejlighed, for nu skal dette bind være færdigt.

Det vil være en god ide at læse Gyrithe Lemches udmærkede bog "De Fyrstenberg Bønder", om udskiftningen i Gentofte og Lyngby og dennes følger.

Man kan ganskevist ikke udpege nogen af vore aner i persongalleriet, men de er der, og Gyrithe Lemche har spiddet dem på sin pen. Det er et virkeligt godt miljømaleri.

Vi kommer her til at tage afsked med Møn, Nørresundby, Hammer Bakker og Storvorde, mens Udbyneder får en chence til, og vore præsteaner i det sydvestlige Jylland stadig vil kunne afgive stof til nogle spændende biografier. God fornøjelse til dem, der endnu hænger på.

                                                                                                             imp.

Titlen indgår i RAO's bogsamling. På vegne Danske Slægtsforskere har jeg scannet bogen til en søgbar PDF-fil, der er overført til Slægtsforskernes Bibliotek og kan downloades via dette link.